Een goed cv maken is geen koud kunstje, het gaat om afwegen van welke tekst je erin zet, hoe je jezelf en je ervaring voorstelt en of je je houdt aan de vaste waarde. Met dat laatste bedoel ik het klassieke cv met een veeleer koude rechtlijnige lay-out. Lees: weinig kleur. Toch bestaan er heel wat leuke tools om je cv te pimpen, neem nu Canva. Het grote nadeel van een standaard cv is dat je er als sollicitant niet echt mee opvalt. Zeker niet als je het document dan ook nokvol tekst stopt. Dat leest niet vlot en bezorgt menig rekruteerder letterlijk hoofdpijn. Je cv moet kunnen ademen, moet duidelijk wat ruimte voorzien tussen de verschillende onderdelen. Room wat af met kleur. Frisse look Heb je al een standaard cv klaar? Fantastisch, dan gaan we dat nu wat aanpassen met Canva. Je hoeft geen IT-tovenaar te zijn om met Canva te werken. Zo ga je te werk:
2. Vervolgens kom je meteen in een portaal terecht waar je een ontwerp kan kiezen. Klik op ‘More…' 3. Scroll naar beneden tot je bij ‘Documents’ komt. Klik op ‘Résumé’. 4. Je zal nu een hele reeks sjablonen zien waaruit je kan kiezen. Wens je er niet voor te betalen, dan houd je het bij ‘FREE’. Staat duidelijk vermeld op de afbeeldingen. Kies een sjabloon. 5. Rechts van je scherm verschijnt het sjabloon dat je nu kan bewerken. Je kan er tekst aanpassen, elementen toevoegen, enz. Indien nodig kan je ook een tweede pagina toevoegen. 6. Klaar? Klik op ‘Download’ bovenaan en je hebt binnen de minuut je pdf’je ter beschikking. Minder tekst
Zoals ik al zei hebben heel wat sollicitanten de neiging om net iets teveel info in hun cv op te nemen, zeker bij de werkervaring. Niet nodig, je hebt immers een LinkedIn-account. Verwijs daarnaar. Voeg een icoontje van LinkedIn toe en zet er je link naast (of hang er een hyperlink aan). In principe zou één pagina moeten volstaan. Dat lijkt een uitdaging, maar als je weet dat alles reeds online staat (LinkedIn) en men toch online gaat kijken, waarom dan al die info opnemen in je document? Maak je er toch twee pagina’s van, probeer dan nog steeds voor een ‘luchtig’ cv te gaan waarin je teveel tekst vermijdt. Men moet immers in een oogopslag kunnen zien wat men in de kuip heeft. Zet desnoods enkele kernwoorden in het vet.
0 Reacties
Laat een antwoord achter. |
Archieven
Augustus 2020
Categorieën
Alles
|
(c) Breerz 2020
|